Blazon Casa Regala

Motto:Cu un blog toti suntem datori...

Lacrimile Regelui

24 octombrie 2011. Este ora 19 si ma aflu in sala mare a Ateneului Roman. Orchestra simfonica a filarmonicii George Enescu intoneaza imnul regal. Stau in picioare cu fata catre loja regala, sunt intors cu spatele la scena – ca de altfel toata lumea din sala – si aplaud. La numai cativa metri de mine se afla regele Mihai. Are aceeasi privire ferma desi in ochi i se intrezareste un condens de emotii. Am o tresarire… Daca i se va scurge o lacrima pe obraz? Chiar atunci, discret, o lacrima se desprinde si isi incepe calatoria gravitationala. Nu stiu ce sa fac, sunt stanjenit pentru ca nu sunt demn sa asist la o astfel de scena. Simt apoi deodata cum emotia imi sugruma vorbele si ochii mi se impaienjenesc. Ma intreb daca este normala aceasta empatie emotionala aproape instantanee, iar pentru ca nu imi pot stapani lacrimile ma uit fastacit in jur sa vad daca m-a observat cineva. Imi aduc aminte ca si barbatii plang cateodata… In jurul meu lumea continua sa aplaude si constat surprins ca fiecare are un licar umed in coltul ochilor, intregind si desavarsind astfel emotia generala care ne cuprindea. O alta lacrima se prelinge pe chipul regelui. Simteam un val de energie pozitiva care traversa sala dintr-un cap intr-altul ca un tavalug nebun, ca o maree uriasa care ne amesteca pe toti, facandu-ne sa simtim ce cred ca simte un copil, fericit ca isi revede tatal intors din razboi. Sunt convins ca nimeni dintre cei prezenti nu ar fi fost capabil sa lege doua cuvinte in momentele alea pentru ca pur simplu nu era nevoie de cuvinte. Si mai sunt convins ca ochii regelui plangeau de emotia intoarcerii fiului ratacitor.
La multi ani, Majestate !

PS  Pentru prima data in viata, batista mea alba din buzunarul de la piept si-a gasit si o utilitate practica.

2 Comentarii la “Lacrimile Regelui”

  1. La multi ani, Majestate !
    …..si lacrimile mele au aparut inaintea cuvinelor ,asa ca ma las in voia lor si le las pe ele sa deseneze pe obraji ce simt si ce vor fi voit cuvintele sa spuna.

  2. Frumos articol 🙂

You must be logged in to post a comment.

Te putem ajuta sa faci cuiva drag un cadou "pe masura", lasandu-l totusi sa si-l aleaga singur. Suna-ne si spune-ne ce suma ai stabilit, iar noi ii vom pregati impreuna cu tine, o surpriza placuta.
Contactati-ne
/**/