Blazon Casa Regala

Motto:Cu un blog toti suntem datori...

Se stinge o Generatie…

  Se stinge o Generatie…..

  Ieri 7 noiembrie 2010 a fost inmormantat poetul Adrian Paunescu. Nu l-am iubit mai mult decat orice roman care a cantat si a plans odata cu vinilurile cenaclului, si nici nu l-am acuzat niciodata, si cu toate astea nu mi-a fost indiferent. L-am admirat in mod special pentru puterea lui de a reusi, si de a fi mereu in fata, in primele randuri, atat in vremea comunismului – inventand practic dizidenta cu manusi, cat mai ales in perioada postdecembrista cand accesul in structurile de conducere se  facea pe criterii mult mai pragmatice. 
          Aceasta ambitie de a reusi cu orice pret intr-un domeniu ii este caracteristica nu doar lui Adrian Paunescu, ci unei intregi generatii, generatia parintilor nostri, sau poate pentru unii, a bunicilor. O generatie de Profesionisti. Din pacate insa, aceasta generatie – de  sacrificiu ar spune multi, dar eu i-as corecta spunand “de invingatori” – dispare. Simt ca se prabusesc practic coloanele spiritualitatii romanesti si universale, pentru ca ceea ce spuneam referitor la disparitia generatiei de invingatori se refera si la valorile spirituale internationale, la acei oameni care au reusit sa devina un simbol pentru o tara sau pentru o lume intreaga. Cu cine vor fi inlocuiti, cand astazi prin strategii de marketing se poate deveni orice oricand?
          Am rememorat mai jos in semn de omagiu si cu ajutorul Wikipedia, o parte din Marii Decedati ai ultimului deceniu din tara si din lume, din arta, cultura, politica si alte domenii . Veti gasi printre ei si personaje care poate nu va nasc amintiri placute, dar i-am trecut pentru ca buni sau rai, au facut parte din aceasta generatie pe cale de disparitie. Este deasemenea posibil sa fi omis persoane care era normal sa fie amintite in acest necrolog. Sa-mi fie cu iertare.

  Adrian Paunescu, Florian Pittis, Madalina Manole, Gheorghe Dinica, Jean Constantin, Stefan Iordache, Alexander McQueen, Tatiana Stepa, Anton Suteu, Horia Serbanescu, Tony Curtis, Toni Tecuceanu, Mile Carpenisan, Grigore Vieru, Marius Pepino, Ion Dolanescu, Yves Saint-Laurent, Marga Barbu, Valeria Peter Predescu, Michael Jackson, Valeriu Lazarov, Florin Bogardo, Patrick Swayze, Nicu Constantin, Gil Dobrica, Cristopher Reeve, Ion Cojar, Vintila Corbul, Ovidiu Iuliu Moldovan, Barry White, George Pruteanu, Monica Lovinescu, Slobodan Milosevici, Sabin Balasa, Dan Grigorescu, Marcel Chirnoaga, Colea Rautu, Sidney Pollack, Alexandr Soljenitin, Ilarion Ciobanu, Paul Newman, Anca Parghel, Ticu Dumitrescu, Paul Niculescu-Mizil, Saddam Husein, Anghel Rugina, Dina Cocea, Serban Georgescu, Florea “Mopsul” Dumitrache, Octavian Paler, Suharto, Jeana Gheorghiu, Adrian Pintea, Patriarhul Teoctist, Papa Ioan Paul al II-lea,  Luciano Pavarotti, David Ohanesian, Marcel Marceau, Antonie Iorgovan, Nicolae Dobrin, Ray Charles, Ludovic Spiess, Laura Stoica, Zoe Dumitrescu-Busulenga, Gica Petrescu, Cristian Nemescu, Silviu Brucan, Aristide Buhoiu, Ronald Reagan, Virgil Ierunca, Edmond Deda, Boris Eltin, Ernest Maftei, Iosif Conta, Mihai Ursachi, Marlon Brando, Dan Spataru, Geo Dumitrescu, Yasser Arafat, Teo Peter, Dumitru Tinu, Augusto Pinochet, Mihai Mereuta, George Tarnea, Gregory Peck, Compay Segundo, Parintele Constantin Galeriu, Regina Mama a Marii Britanii, Stefan Augustin Doinas, Dem Radulescu, Ion Ratiu, Anthony Quinn, Ioan Alexandru, Ion Gheorghe Maurer, Valeriu Sterian, Ion Dinca, Manea Manescu, Ion Cristinoiu, Ilie Verdet, Peter Ustinov, Liviu Vasilica, Harald Alexandrescu, Alexandru Paleologu, Benazir Bhutto.

  Dumnezeu sa-i aiba-n paza.

Un comentariu la “Se stinge o Generatie…”

  1. Da, Dumnezeu sa-i aiba in paza pe ei si pe noi de asemenea !
    E foarte greu sa ramanem singuri…singuri printre imitatii si false aparitii scenice….ramanem fara surse de creatie si inspiratie, ramanem fara valorile autentice, fara oamenii care au pus suflet in ceea ce au facut, au avut acea stare de spirit despre care pomenea adesea Paunescu. Iti admir curajul de a-l admira pe Paunescu, poate pentru ca dupa moartea lui , multi s-au grabit sa arunce cu pietre si sa-i strice reputatia…Nu-si dau seama saracii ca omul asta n-a avut cu nimeni , nimic…doar ca a fost un roman autentic, un patriot si a mai avut sansa de a fi genial in tot ceea ce facea. Era si se comporta natural si autentic.
    De ce o fi atat de greu sa-ti iubesti tara ? De ce o fi atat de rau sa canti si sa inchini poezii pentru tara, neam si stramosi? Doar am avut atatea valori…cum am putea oare sa le stergem pe toate cu buretele…ca si cand n-ar fi existat ? E imposibil pentru toti cei care apreciaza arta, cultura…e imposibil pentru toti cei care iubesc tara asta asa cum e ea..cu bune si cu rele.

You must be logged in to post a comment.

Te putem ajuta sa faci cuiva drag un cadou "pe masura", lasandu-l totusi sa si-l aleaga singur. Suna-ne si spune-ne ce suma ai stabilit, iar noi ii vom pregati impreuna cu tine, o surpriza placuta.
Contactati-ne
/**/