HISTORY

2023 Mar

Reinnoirea titlului de Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei, la implinirea a 15 ani de colaborare.

2022 Feb

Alexandru Ciucu lanseaza noua sa colectie de costume "Legends & Brands 2022" ca un omagiu adus designerilor celebri.

2021 Iun

Din cauza restrictiilor impuse de pandemie, Alexandru Ciucu lanseaza pentru prima data exclusiv on line si pe social media Colectia de Sacouri “Puzzle Architect 2021”

2020 Mar

Alexandru Ciucu obtine de la Mohammed Murad cea mai mare investitie - 2 milioane de euro - în prima ediție a show-ului ProTV, Imperiul Leilor pentru implementarea celui mai amplu si exclusivist proiect din domeniul fashion.


.

2020 Feb

Alexandru Ciucu lanseaza noua sa colectie de costume “The Secret Fame 2020” in cadrul unui eveniment privat, organizat la showroom.

2019 Oct

Reinnoirea pentru a 3 a oara a titlului de Furnizor al Casei Regale a Romaniei.

2019 Feb

Prezinta in noul sediu, in cadrul unui eveniment exclusivist noua sa colectie “BigBoysOnly 2019”.

2018 Dec

Alexandru Ciucu realizeaza designul, tiparele și prototipurile noilor uniforme ale Armatei Române, marcand astfel prima schimbare stilistica din ultimii 70 de ani. Designerul român realizeaza probono intregul proiect, considerand acest lucru cadoul sau pentru tara, la implinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Primeste “Emblema de Onoare” din partea Statului Major al Apararii.


.

2018 Noi

Dupa mai bine de jumatate de secol in care familia sa produce costume in APACA, Alexandru Ciucu decide sa mute sediul in cea mai luxoasa zona a Bucurestiului.

2018 Feb

Alexandru Ciucu lanseaza cea de a zecea colectie consecutiva de costume barbatesti intitulata “City Chic 2018”. Colectia se adreseaza barbatului urban.

2017 Feb

Din respect pentru miscarile sociale si de strada de la inceputul anului, designerul contramandeaza in ultimul moment prezentarea cu mare fast la Palatul Parlamentului a noii sale colectii de costume “Gatsby 2017”, alegand un cadru foarte restrans pentru acest eveniment.


.

2016 Iun

Reinnoirea pentru a 2 a oara a titlului de Furnizoral Casei Regale a Romaniei.

2016 Feb

Prezinta colectia “Toys&Tales 2016”, dedicata marelui campion, Helmuth Duckadam la implinirea a 30 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni.

2015 Apr

Alexandru Ciucu raspunde afirmativ invitatiei de colaborare in ce priveste vestimentatia oficiala a Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis si a Primei Doamne, Carmen Iohannis.

2015 Feb

Lanseaza colectia “Tailored Glory 2015” prezentata pe podium de militarii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul. Colectia are ca inspiratie uniformele militare de secol 18..

2014 Iun

Alexandru Ciucu are onoarea sa creeze mai multe tinute pentru SAS Printul Albert de Monaco si pentru MS Regele Simeon al Bulgarilor.

2014 Mar

Prezentarea colectiei „Miss&Mr Bespoke 2014” are loc la Bucuresti la Athenee Palace Hilton intr-o maniera unica in lume, spectatorii putand vota pentru cea mai reusita tinuta. Colectia se adreseaza barbatilor, dar si femeilor, pentru acestea din urma propunand, o interpretare originala „The Little Black Dress”


.

2013 Mai

Prima reinnoire a titlului de Furnizor al Casei Regale a Romaniei.

2013 Apr

Aceeasi colectie o prezinta doua luni mai tarziu, si pentru al doilea an consecutiv, in Principatul de Monaco, in prezenta ASR Principelui Nicolae al Romaniei, care a fost invitat de onoare.


.

2013 Feb

Prezinta la Bucuresti colectia „Lady vs Gentleman 2013”, care pentru prima data contine si o mini-linie de costume dedicata femeilor. Este un omagiu pe care artistul l-a adus legendarei Coco Chanel, la aniversarea a 130 de ani de la nasterea ei.


.

2012 Mar

Este primul an in care, dupa Bucuresti, prezinta colectia - „L’Homme.Roi 2012” la Monte Carlo, Hotel de Paris sub Inaltul Patronaj al Casei Regale a Romaniei, avandu-l ca oaspete de onoare la eveniment pe ASR Principele Radu al Romaniei..

2012 Feb

Alexandru Ciucu prezinta colectia sa de costume pentru barbati “L’Homme.Roi 2012”. Colectia este de inspiratie aristocratica cu accente chic moderniste.

2011 Feb

Prezinta intr-un cadru nonconformist colectia„Barbatii se imbraca de la Ciucu 2011 - O colectie ca-n filme”, inspirata din filme celebre de la Hollywood.

2010 Mai

Alexandru Ciucu devine Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei pentru imbracamintea masculina.

2010 Feb

Lanseaza colectia „Ego.Escape 2010” pentru a carei creativitate excesiva este aspru criticat atat de presa de specialitate cat si de bloggeri independenti. Colectia ii fusese dedicata lui Salvador Dali.


.

2009 Feb

Lanseaza “Vanity.Him 2009”, prima colectie de costume pentru barbati semnata Alexandru Ciucu, un tribut artistic adus lui Florian Pittis.

2007

Urmeaza cursul de Fashion Marketing la Istituto Marangoni din Milano

2006

Alexandru Ciucu se reintoarce in Romania si in urma experientei dobandite la Milano, infiinteaza primul Atelier de Inalta Croitorie din Romania.

2005-2014

A participat ca expozant sau vizitator la nenumarate targuri sau expozitii de profil in Romania, dar si in restul Europei sau in Statele Unite.

2002

Alexandru Ciucu absolva cursurile de moda Istituto Carlo Secoli din Milano.

2000-2005

Cei doi continua sa deschida mai multe magazine TATA&fiul atat in Bucuresti cat si in Iasi si Brasov. In aceasta perioada Alexandru Ciucu lanseaza mai multe colectii de costume, unele dintre ele in cadrul unor prezentari de moda..

1999

Tot impreuna deschid primul magazin TATA&fiul, dedicat in totalitate vestimentatiei clasice pentru barbati. In acelasi an lanseaza prima colectie de costume sub acest brand in cadrul unei prezentari de moda in clubul Office..

1997

Dupa mai multi ani de „ucenicie”, Alexandru Ciucu deschide impreuna cu tatal sau primul magazin de fabrica situat in incinta APACA.

1991

Alexandru Ciucu sr. reuseste sa privatizeze sectia de productie pe care o avea in subordine si intemeiaza, astfel, una dintre primele societati private in domeniu, SAMRIC SA. Incepe o lunga perioada in care produce costume de lux pentru export, pentru renumite branduri internationale (Hugo Boss, Yves Saint Laurent, Piere Cardin, Giorgio Armani, etc)


.

1986

Alexandru Ciucu sr. are un schimb de experienta in afara tarii cu parteneri din industrie, la Paris, Venetia si Florenta. Aceste experiente profesionale ii permit sa ia contact si, ulterior, sa-si insuseasca modul de lucru si de conducere al unei afaceri textile, pe principii capitaliste. Conduce in tot acest timp o sectie de productie costume de peste 2.500 de oameni..

1983

Alexandru Ciucu sr. primeste mai multe diplome de onoare in urma inventiilor ingineresti pe care le face in domeniul confectiilor textile pentru barbati.

1976

Se naste Alexandru Ciucu.

1965

Alexandru Ciucu sr. se reintoarce ca tanar inginer la Bucuresti, in cadrul aceleiasi fabrici de costume APACA unde lucra deja si mama lui.

1960

Alexandru Ciucu sr. incepe cursurile Facultatii de Industrie Textila de la Iasi, pe care le absolva ca bursier.

1955

Alexandru Ciucu sr. isi incepe ucenicia in celebra fabrica de costume APACA. Aceasta fabrica a fost infiintata, cu un secol mai devreme, de Alexandru Ioan Cuza ca urmare a reformelor pe care le facuse, inclusiv in domeniul armatei (APACA = Atelierele Publice Autonome de Confectii ale Armatei). Fabrica este reconstruita din temelii incepand cu anul 1948 de regimul comunist..

1948

Din cauza regimului comunist, bunica lui Alexandru Ciucu nu mai poate lucra pe cont propriu si este nevoita sa se angajeze cu carte de munca la APACA, pe postul de croitoreasa.


.

1941

Se naste Alexandru Ciucu sr., tatal lui Alexandru Ciucu.

1939

Maria Ciucu se specializeaza in croitoria de costume pentru barbati.

1920

Se naste Maria Ciucu, bunica lui Alexandru Ciucu, prima din familie care va aborda domeniul vestimentar ca mod de a si castiga existenta.