Termeni si conditii

INFORMATII GENERALE:

 

Prin intermediul termenilor si conditiilor se stabileste modul de utilizare a Siteului/Continutului/Serviciului de catre oricare Utilizator sau Cumparator, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre www.alexandruciucu.ro si acesta.

Folosirea, accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciilor oferite de catre www.alexandruciucu.ro , implica aderarea Utilizatorului sau Cumparatorului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

Prin folosirea Siteului/Continutului/Serviciului, Utilizatorul sau Cumparatorul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg din folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului, Continutului, Serviciului, www.alexanxdruciucu.ro sau oricarui tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia Romana in vigoare.

In cazul in care Cumparatorul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru prezentele Termeni si Conditii, se va considera ca respectivul Cumparator a renuntat la: accesul la Serviciu, alte servicii/produse oferite de www.alexanxdruciucu.ro prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea www.alexanxdruciucu.ro de orice natura (posta electronica, apel telefonic, SMS etc), fara nicio garantie ulterioara din partea Vanzatorului, sens in care Vanzatorul va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese in maxim 30 de zile de la notificarea scrisa a Cumparatorului.

Cu toate acestea, Cumparatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta conditiile de utilizare a site-ului, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

Cumparatorul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea conditiilor de utilizare a site-ului pe durata derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Vanzator.

 

 

2. NEWSLETTERE SI ALERTE

 

Odata cu crearea unui cont pe site, Cumparatorul accepta Termenii si Conditiile prevazute in prezentul site, prezumandu-se totodata ca si-a exprimat acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea www.alexandruciucu.ro , transmise prin posta electronica (e-mail, SMS). Datele preluate de la un Cumparator, in scopul expedierii newsletter-elor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre Vanzator in limitele Politicii de confidentialitate. Renuntarea la primirea newsletter-elor si/sau alertelor de catre Cumparator se poate face in orice moment printr-o simpla notificare scrisa sau prin bifarea optiunii “Dezabonare” din newsleter-ul primit.

Renuntarea la primirea newsletter-elor si/sau alertelor nu implica renuntarea la comenzile aflate in curs de derulare.

 

 

DEFINITII:

 

Urmatoarele definitii se aplica in urmatorii termeni si conditii:

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul www.alexandruciucu.ro

Cumparator – orice persoana fizica sau persoana juridica care efectueaza o Comanda

Produse si Servicii – orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda – documentul fizic sau electronic, cu valoare juridica, ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Cumparatorul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si de a faca plata acestora. Mai precis, Comanda reprezinta confirmarea fizica sau electronica generata ca urmare a accesarii Magazinului fizic sau online de catre un Cumparator, prin care acesta a transmis catre Vanzator intentia sa de a achizitiona unul sau mai multe produse sau servicii. O comanda dobandeste valoare contractuala doar in momentul acceptarii ei exprese de catre Vanzator (prin emiterea unei confirmari de livrare) si doar daca avansul de 50% din pretul total al comenzii a fost incasat de catre Vanzator. Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru informatii introduse incorect, din care pot rezulta intarzieri de livrare.

Fisa de comanda - Reprezinta confirmarea scrisa pentru o comanda plasata in cadrul atelierului (comanda de tip Bespoke sau Made To Measure). In fisa de comanda se regasesc toate detaliile stabilite in momentul plasarii unei comenzi (model, culoare, tesatura, masuri, detalii stilistice, etc) inclusiv pretul dar si datele pentru proba si pentru livrarea produsului.

Contract – o comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze produsele si serviciile iar Cumparatorul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor produse si servicii.

Vanzator – societatea SC SAVILE GRUP SRL inregistrata la Registrul Comertului sub numărul J40/18868/2008, Cod Unic de Inregistrare 24709809, strada Cupolei, nr. 7, sector 6 Bucuresti, sau orice alta societate comerciala, persoana juridica cu care colaboreaza Vanzatorul.

Gift Card – reprezinta instrumentul de plata si achizitie care se bazeaza pe plata in avans a unor sume a caror decontare se face ulterior prin intermediul livrarii unor bunuri/prestarii unor servicii care vor fi achizitionate din atelierul/magazinul Vanzatorului, de regula de catre o alta persoana decat cea care a achitat sumele initiale.

Beneficiarul Gift Card-ului – reprezinta terta persoana, care intra in posesia Gift Card-ului prin orice mijloace si care, in temeiul acestuia poate comanda si achizitiona din atelierul/magazinul Vanzatorului orice produs, in limita sumei inscrise pe acesta.

 

 

PRIMIREA COMENZILOR SI INLOCUIREA PRODUSELOR

 

La primirea comenzii, Cumparatorul va verifica in detaliu continutul coletului, asigurandu-se ca produsele corespund specificatiilor din comanda si din factura. Pentru orice neconformitati atat cantitative, cat si calitative, ul il va contacta pe Vanzator in termen de maximum 24 de ore in vederea lamuririi neconcordantelor constatate. Daca in momentul deschiderii coletului se va constata faptul ca livrarea este completa, in conformitate cu cele mentionate in factura sau comanda, Cumparatorul va semna pentru primirea acesteia, orice reclamatie ulterioara nefiind luata in considerare.

Pentru orice neconformitati calitative ale produselor comandate, aparute inaintea preluarii comenzii sau pe parcursul livrarii produselor, Cumparatorul va notifica Vanzatorul in termen de maximum 24 de ore de la receptia coletului, la adresa de email: office@alexandruciucu.ro . Daca in urma constatarii reprezentantilor Vanzatorului se vor identifica deficiente calitative ale produselor livrate, Vanzatorul va alege una dintre urmatoarele solutii de remediere: inlocuirea produsului cu un alt produs, intr-un interval de timp cel mult egal cu cel al procesarii comenzii initiale, costurile de transport aferente inlocuirii produsului in cauza, urmand a fi suportat integral de catre Vanzator SAU aplicarea unui discount fata de pretul de achizitie;

In ipoteza in care Cumparatorul va aprecia ca marimea produselor comandate nu este buna, va aduce la cunostinta Vanzatorului aceasta situatie, in scris, pe adresa de email office@alexandruciucu.ro . Daca erorile de masurare apartin Vanzatorului, acesta va proceda pe cheltuiala sa, la ajustarea produsului in cauza pana cand acesta atinge marimea potrivita, iar daca eroarea Vanzatorului este de asa natura, incat produsul nu mai poate fi ajustat, Vanzatorul se angajeaza sa refaca produsul integral, intr-un interval de timp cel mult egal cu cel al procesarii comenzii initiale.

Pentru situatiile in care produsele sunt confectionate la comanda sau sunt personalizate, in conformitate cu instructiunile sau specificatiile comunicate de catre Cumparator, iar acesta doreste schimbarea/adaugarea/eliminarea/cresterea/micsorarea unuia sau mai multor detalii sau dimensiuni din cele alese initial, el va aduce la cunostinta Vanzatorului aceasta situatie, in scris, pe adresa de email office@alexandruciucu.ro., iar Vanzatorul ii va raspunde daca aceste schimbari pot fi efectuate si daca da, in cat timp. In acest caz, costurile de retusare/redimensionare/transformare a produselor vor fi suportate integral de catre Cumparator.

De asemenea, in cazul constatarii unor modificari ale dimensiunilor corpului Cumparatorului intre momentul comunicarii/efectuarii masuratorilor si momentul livrarii produselor, costul redimensionarii sau retusarii produsului va fi integral in sarcina Cumparatorului. Totodata, daca retusarea/redimensionarea produsului nu este posibila din punct de vedere tehnica, Cumparatorul va fi obligat sa achite integral produsul comandat, acesta putand sa decida asupra lansarii unei noi comenzi pentru un produs similar, conform noilor dimensiuni si/sau detalii tehnice dorite.

In situatia in care Cumparatorul solicita confectionarea unui produs pe baza unor imagini sau filme obtinute fie de pe site-ul Vanzatorului, fie din alte surse externe, acesta intelege ca pot exista diferente notabile intre pozele furnizate si produsul final realizat de catre Vanzator, acestea putandu-se datora urmatorilor factori: dimensiunile si proportiile fizice ale Cumparatorului, tipul, culoarea si reflexiile tesaturii, luminozitatea si contrastul ecranului sau imprimantei, etc. Cumparatorul intelege totodata faptul ca, materialele prezentate ca ghid pot suferi in prealabil ajustari cum ar fi: prelucrari de tip photoshop, modificari ad hoc ale croielii in vederea fotografierii comerciale a produsului, utilizarea filtrelor foto, etc. Totodata, intr-o astfel de situatie, este posibil sa existe diferente intre produsul realizat la comanda pe baza informatiilor furnizate de catre Cumparator ( poze, dimensiuni, etc. ) si produsul evidentiat de catre Vanzator sau Cumparator in brosuri, pliante, reviste, website, fb, instagram, internet, etc. Orice neintelegeri legate de astfel de diferente, vor putea fi remediate, contra cost, daca acest lucru este posibil, in caz contrar, riscul fiind in sarcina exclusiva a Cumparatorului. Pentru aceste considerente, este intotdeauna de preferat ca lansarea comenzii sa se realizeze direct in atelierul/magazinul Vanzatorului, pentru a putea fi obtinute dimensiunile corecte de catre reprezentantii Vanzatorului si pentru a putea vedea in realitate textura si culoarea diferitelor tesaturi si accesorii implicate in executia produsului comandat.

Cumparatorul este informat si isi asuma faptul ca pot exista variatiuni de nuante intre mostrarul de tesaturi care sta la baza lansarii comenzii si produsul final, acest lucru datorandu-se faptului ca, tesatura din care se va realiza produsul comandat este produsa la o data ulterioara celei la care a fost realizat mostrarul. Cumparatorul este de acord ca in momentul efectuarii masuratorilor in vederea lansarii comenzii, sa completeze un formular pus la dispozitia sa de catre Vanzator, in care vor fi mentionate toate datele tehnice necesare confectionarii si livrarii produsului (cod tesatura, particularitati legate de accesorii, dimensiuni, descrierea produselor, alte detalii de natura stilistica, etc.)